mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Purjopaj

(5-6 port)

 

Pajdeg:

3 dl vetemjöl

100 g smör

2 msk kallt vatten

 

Fyllning:

1 stor purjolök

2 ägg

100 g tärnad bacon (kan uteslutas)

2 dl mjölk

1 dl riven ost

 

Arbeta snabbt ihop ingredienserna till degen för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 30 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Skölj och skär purjolöken i tunnar skivor. Låt baconet få lite färg i en tjockbottnad kastrull, tillsätt purjon och sänk värmen. Låt purjolöken bli glansig, rör under tiden. Lägg purjo och bacon i pajskalet. Rör samman ägg och mjölk, häll över detta fyllningen. Strö över ost. Grädda mitt i ugnen 30-40 minuter tills fyllningen stannat och ytan fått fin färg.


« Tillbaka  
Vecka 34, 2019

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2019, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Powered by DIBS Internet Denna butik använder DIBS
Betalningen med kreditkort i denna butik är säker och certifierad.
Producerat av Good World AB