mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Sommarpaj

(4 port)

 

Pajdeg:

3 dl vetemjöl (ev halva mängden grahamsmjöl)

125 g smör

2-3 msk iskallt vatten

 

Fyllning:

100 g champinjoner

2-3 morötter, ca 100 g

0,5 blomkålshuvud, ca 100 g

3 ägg

250 g naturell keso 

0,5 tsk salt eller örtsalt

2 dl riven ost

2-3 tomater, ca 100 g

 

Mät upp mjölet i en skål. Lägg i matfett, skuret i bitar. Finfördela med en gaffel eller fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Spara en bit deg till garnering. Tryck ut degen i en vid, ugnssäker form, så att den täcker formens botten och kanter. Nagga degen med en gaffel och låt stå 10-15 minuter. Sätt ugnen på 200°.

 

Gör under tiden fyllningen. Skiva champinjonen och morötterna och bryn dem lätt. Bryt sönder blomkålen och koka den nätt och jämnt mjuk i lite saltat vatten. Låt den rinna av väl. Vispa sönder äggen med en gaffel i en stor skål. Blanda i keso, salt, den rivna osten och grönsakerna. Bred ut fyllningen i formen. Skiva tomaterna och lägg ovanpå. Kavla ut resten av degen ganska tunt. Skär eller sporra ut den till remsor som läggs som galler ovanpå fyllningen. Pensla gärna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Servera med en liten sallad och gurkstavar.


« Tillbaka  
Vecka 21, 2019

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2019, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Powered by DIBS Internet Denna butik använder DIBS
Betalningen med kreditkort i denna butik är säker och certifierad.
Producerat av Good World AB