mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Currykryddad tonfiskgryta

(4 port)

 

0,5-1 purjolök, ca 100 g

1-2 msk matfett

2 tsk curry

0,5 tsk paprikapulver

3 msk mjöl

3-4 dl fiskbuljong

2 burkar tonfisk á 185 g

1 burk ananas i skivor á 234 g

2 bananer

0,5 dl jordnötter

 

Skölj och skär purjolöken i 2-3 cm långa bitar. Värm matfettet i en kastrull och fräs löken lätt. Strö över currypulvret. Fräs ytterligare en stund, strö över mjölet och späd med buljongen. Koka 2-3 minuter. Vänd ner tonfisken, delad i bitar och ananasen skuren i mindre bitar. Koka upp och smaka av. Skala och skär bananerna i skivor. Lägg dem ovanpå. Grovhacka jordnötterna och strö dem över. Servera grytan med kokt ris och bröd.


« Tillbaka  
Vecka 34, 2019

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2019, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Powered by DIBS Internet Denna butik använder DIBS
Betalningen med kreditkort i denna butik är säker och certifierad.
Producerat av Good World AB