mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Kasslergratinerad squash

(4 port)

 

2 medelstora zucchini
1 purjolök, hackad (även det gröna)
200 g kassler
1 burk skalade tomater, med spad
2 msk vetemjöl
salt och peppar
ca 2 dl riven ost

 

Dela squashen på längden. Gröp ur det mesta av fruktköttet med en sked och hacka det. Pensla halvorna med lite olja, lägg i en form och sätt in dem i ugnen 200 grader i 10-15 minuter.
Fräs purjo och strimlad kassler i lite fett i en stekpanna. Tillsätt squashkött och tärnade tomater. Strö över mjölet, rör om och koka 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tar ut squashhalvorna ur ugnen och öka ugnsvärmen till 225 grader. Fördela fyllningen i halvorna och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen tills ytan fått vacker färg, 10-5 minuter. Servera med bröd. Jättegott!!!


« Tillbaka  
Vecka 34, 2019

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2019, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Powered by DIBS Internet Denna butik använder DIBS
Betalningen med kreditkort i denna butik är säker och certifierad.
Producerat av Good World AB