mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Kokoskyckling

 

1 kyckling, eller 4 kycklingklubbor
olja till stekning
1 hackad gul lök
1 chilipeppar, strimlad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk ingefära
1 tsk curry
1 tsk salt
1 tsk socker
0,5 citron + rivet skal
2 msk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning
1 burk kokosmjölk, 200 ml
ev. lite mjölk

 

Hetta upp olja i en stekgryta. Lägg i lök, pepparfrukt, vitlök och kryddor. Rör om och fräs några minuter. Dela kycklingen i fyra delar och skär loss klubborna. Lägg i kycklingen och bryn bitarna. Tillsätt citronskal, tomatpuré, buljongtärning och kokosmjölk. Lägg lock på grytan och småputtra i 25-30 minuter. Späd ev. med lite vatten. Servera med ris och lite söt frukt, ex mango eller persika. 


« Tillbaka  
Vecka 34, 2019

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2019, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Powered by DIBS Internet Denna butik använder DIBS
Betalningen med kreditkort i denna butik är säker och certifierad.
Producerat av Good World AB