mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Lax i fänkålssås

(4 port)

 

600 g lax (eller annan valfri fisk)
1 fänkål
150 g rotselleri
3 dl crème fraiche
1 dl kok-spad från fänkålen
citron- och svartpeppar

 

Tillred fisken på valfritt vis; koka, stek, baka i ugn eller bara skär upp om det är rökt fisk. Krydda gärna med citronpeppar. Till såsen, skär fänkålen i mindre bitar och rotsellerin i små tärningar. Koka mjukt i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, men spara 1 dl. Mixa till en slät puré. Tillsätt crème fraiche, gärna med citrongräs-/ingefärssmak, alternativt krydda med citron. Häll över i en kastrull, varm och späd med fänkålsspadet till önskad konsistens. Klipp över något grönt. Servera med ris.


« Tillbaka  
Vecka 34, 2019

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2019, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Powered by DIBS Internet Denna butik använder DIBS
Betalningen med kreditkort i denna butik är säker och certifierad.
Producerat av Good World AB