mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Aubergine- och tomatgratäng

(4 port)

 

1 aubergine, 1 cm tjocka skivor
1 hackad gul lök
1 hackad rödlök
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk olja
1 tsk timjan
1 tsk salt
3 skivade tomater
1 dl grädde
2 dl grönsaksbuljong
1 tsk vetemjöl
100 g fetaost
12 gröna oliver (pimentofyllda)

 

Sätt ugnen på 200°. Förväll aubergineskivorna ca 3 minuter i lättsaltat vatten. Stek löken. Varva aubergine och lök i en gratängform. Strö timjan och salt mellan varven. Blanda grädde, grönsaksbuljong och vetemjöl och häll över. Bred ut tomatskivorna och grädda gratängen i 30 minuter. Ta ut och strö över oliver och smulad fetaost, ställ in i ugnen ytterligare 5 minuter.


« Tillbaka  
Vecka 34, 2019

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2019, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Powered by DIBS Internet Denna butik använder DIBS
Betalningen med kreditkort i denna butik är säker och certifierad.
Producerat av Good World AB