mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Äggpanna med purjolök och tomat

(4 port)

 

2 purjolökar
4-6 tomater
4 kokta potatisar (400 g)
1 stor gul lök
3 msk solrosolja
0,5 tsk salt
2 ägg
1 knivsudd salt
1 knivsudd paprikapulver
4 msk crème fraiche
3 msk hackad gräslök

 

Skölj och strimla purjolökarna. Skålla och skala tomaterna. Ta bort stjälkfästena och skär tomaterna i 8 klyftor. Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken. Hetta upp oljan. Fräs lök och purjolök. Lägg i potatisen. Salta. Stek i ca 8 minuter. Tillsätt tomatklyftorna och låt allt puttra 15 minuter under lock. Vispa ihop ägg, salt, paprikapulver och crème fraiche. Rör ner grönsaksröran och låt locket vara av medan äggmassan stannar. Strö över gräslök och servera som den är t ex till schnitzel.


« Tillbaka  
Vecka 33, 2019

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2019, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Powered by DIBS Internet Denna butik använder DIBS
Betalningen med kreditkort i denna butik är säker och certifierad.
Producerat av Good World AB