mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Fänkål i citronvinägrette

 

1 stor fänkål
1/2 dl olivolja
1 dl rapsolja
1 msk dijonsenap
pressad saft av 1 citron
1/2 tsk citronpeppar
salt

 

Fänkål och citron är gott till fisk och skaldjur. Så det här är en perfekt grönsaksrätt på ett buffébord.

Ansa fänkålen och dela den i åtta klyftor. Låt den sjuda i lättsaltat vatten till den är mjuka, ca 10 minuter. Häll av vattnet. Vispa i oljorna droppvis i senapen så att det blir en slät kräm. Blanda i resten av ingredienserna. Häll dressingen över den varma fänkålen. Låt marinera i kylen några timmar, gärna över natten. Vänd någon gång under tiden. Lägg upp fänkål och dressing på ett fat och garnera med lite citronpeppar och strimlat citronskal.


« Tillbaka  
Vecka 13, 2024

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2024, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe