mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Stuvad rödkål med muskot

 

1 kg rödkål

Sås:
3 dl mjölk
3 dl kålspad
4 msk smör
4 msk mjöl
0,5 tsk salt
1 tsk muskot

 

Skär rödkålshuvudet på längden i 4 delar. Skär bort så mycket som möjligt av mittstocken. Välj en kastrull som kan rymma all kålen. Häll i vattnet så att det täcker botten. Lägg i kålen. Strö över 3 tsk salt. Koka upp och låt koka en stund. Ställ sedan på svag värme. Kålen avger nu vatten. Smält smöret, lägg i mjölet och rör om, häll i mjölken och därefter kålspadet. rör om hela tiden och lägg i muskoten och saltet. Låt kålen rinna av  när den är klar, den ska vara helt mjuk. Lägg över på ett fat, häll såsen över och bredvid. Såsen ska vara ganska tjock, det finns alltid vatten kvar i kålen. Rätten passar till rökt skinka, falukorv eller kokt oxkött.


« Tillbaka  
Vecka 29, 2019

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2019, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Powered by DIBS Internet Denna butik använder DIBS
Betalningen med kreditkort i denna butik är säker och certifierad.
Producerat av Good World AB