mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Aubergineröra på toast

(4 port)

 

2 små auberginer
4 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
saften av 1/2 citron
ca 1 dl hackad persilja och basilika
salt och peppar
vitt formbröd, smör att steka i
sallad

 

Sätt ugnen på 200°. Skär ca 3 cm tjocka skivor av auberinerna. Lägg dem på bakplåtspapper på plåt. Häll över hälften av oljan och strö på salt. Ställ plåten mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills aubergineköttet är mjukt. Låt svalna. Dra av skalet av auberginerna och lägg köttet i en bunke. Blanda i vitlök, citron, resten av oljan och örtkryddor. Smaka av med salt och peppar. Kantskär brödskivor och stek skivorna i brynt smör. Lägg ett salladsblad på varje brödskiva och röra ovanpå. Lite citron överst.


« Tillbaka  
Vecka 21, 2018

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2018, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Powered by DIBS Internet Denna butik använder DIBS
Betalningen med kreditkort i denna butik är säker och certifierad.
Producerat av Good World AB