mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Omelett med bacon och champinjonstuvning

(2 port)

 

140 g bacon
250 g champinjoner
1,5 msk vetemjöl
2 dl vätska, ex mjölk
0,5 tsk soja
salt och peppar
4 ägg
2 krm salt
4 msk vatten

 

Fräs svampen i smör i en kastrull. Strö över mjöl och tillsätt vätskan under omrörning. Koka på svag värme ca 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Stek baconet. Vispa ihop ägg, salt och vatten med en gaffel, bara så att det blir blandat. Fräs fett i en stekpanna. Häll i omelettsmeten. Lyft eller stick i den på några ställen så att lös smet kan rinna ner och stelna. Vik den nygräddade omeletten över svampstuvningen på ett serveringsfat och servera tillsammans med bacon och en sallad.


« Tillbaka  
Vecka 50, 2018

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2018, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Powered by DIBS Internet Denna butik använder DIBS
Betalningen med kreditkort i denna butik är säker och certifierad.
Producerat av Good World AB