mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Gräddig fisksoppa

 

300 g fint skuren purjolök
3 klyftor vitlök, pressade
250 g fänkål i tärningar
70 g mycket finhackad blekselleri
2 msk olivolja
1 dl torrt vin eller matlagningsvin
4 dl vatten
3 dl kaffegrädde
3 fiskbuljongtärningar
400 g rödspätta
200 g skalade räkor
chilipulver
4 baguetter

 

Fräs lök, fänkål och blekselleri i olivolja i en gryta. Slå på vin, vatten och kaffegrädde. Tillsätt buljongtärningar. Låt soppan koka 5-10 minuter. Rulla ihop rödspättorna och fäst fisken med tandpetare. Tillsätt fisken till soppan och låt den sjuda med i 5 minuter. Toppa med skalade räkor och en persiljekvist. Strö på lite chilipulver. Ät den heta soppan med en baguette.


« Tillbaka  
Vecka 16, 2024

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2024, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe