mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Laxsoppa med ingefära och citron

(4 port)

 

2 små gula lökar, finhackade
1 liten purjolök, strimlad
2 st stjälkselleri, hackade
smör
saften av en halv citron
2 fiskbuljongtärningar + 6 dl vatten
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
400 g lax i kuber
2 krm malen muskotnöt
0,5 tsk malen ingefära
0,5 tsk malet citronskal
0,5 tsk salt
2 krm vitpeppar
ev. 1 dl hackad dill

 

Fräs lök, purjo och selleri i smör. Tillsätt citronsaft och buljong och koka upp. Rör ut vetemjölet i lite av mjölken. Tillsätt redningen och resten av mjölken i soppan och koka några minuter. Lägg ner fisken i soppan. Koka på svag värme under lock, ca 5 minuter. Smaka av med muskot, ingefära, citronskal, salt och peppar. Vänd ner dillen.


« Tillbaka  
Vecka 34, 2019

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2019, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Powered by DIBS Internet Denna butik använder DIBS
Betalningen med kreditkort i denna butik är säker och certifierad.
Producerat av Good World AB