mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Filmer


Projekt LADAN är påbörjad!

Projekt LADAN är påbörjad!

På Mossagården arbetar vi just nu med PROJEKT LADAN. Här vill vi skapa en miljövänlig mötesplats med möjlighet till produktförädling, events, café, matservering, föreläsningar, butik, workshops, yoga, konferens och naturupplevelser.


 

Till renoveringen använder vi så miljövänliga material som möjligt och bl.a. vår egen hampa till isolering och eget virke till panel. Vi byter också värmesystem på gården och installerar solceller. För detta får vi stöd från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden.

 

 

”PROJEKT LADAN”

Ombyggnad av lada till förädlings-restaurang-workshopkök med litet bageri, vedeldad ugn, exponeringsytor, sittplatser, bar m.m.

Syftet med ombyggnaden är att skapa ett workshopkök för olika events i utbildningssyfte för att kunna erbjuda kurser i mjölksyrning, bakning med surdeg, naturlig matlagning med ogräs och rawfood etc, men även för att kunna erbjuda matservering och företagsevents på gården, förädling av gårdens skörd och utveckling av nya produkter att lansera.

I dagsläget finns en välbesökt gårdsbutik på gården och ett sommarcafé, samt en årlig musik- och upplevelsefestival. Kännedomen om gården är stor och det finns potentiella kunder och intresserade miljömedvetna deltagande aktörer i projektet.

På gården hanteras enbart ekologiska livsmedel och all verksamhet genomsyras av de ekologiska tankegångarna. Se Youtubefilmer:

https://www.youtube.com/watch?v=VH00RnNrhtU

https://www.youtube.com/watch?v=Y7j-3n1rgDs

https://www.youtube.com/channel/UCiElSYR9LZTPlj4po1pRlJQ

Vi önskar att arbeta med eko-turism och matförädling, bidra till regional matutveckling, erbjuda events, utbildningar och workshops i gårdsmiljö, erbjuda mat- och dryckesservering i restaurang med spännande naturinspirerade menyer och ekologiskt till 100% förstås, erbjuda möjlighet till ekologisk fika på ekologisk gård med möjlighet till unika gårdsupplevelser, erbjuda nya produkter i gårdsbutiken, lansera nya ekologiska produkter på marknaden m.m.

 

Hör gärna av er om ni vill samarbeta!

 

Kramar från oss på Mossagården!

 

 

 
Vecka 19, 2021

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2021, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Powered by DIBS Internet Denna butik använder DIBS
Betalningen med kreditkort i denna butik är säker och certifierad.
Producerat av Good World AB