500-750 g blomkål 0,5 tsk salt till 0,5 l vatten 3 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 msk smör salt, peppar ev. muskotnöt persilja 3-4 morötter salt mjöl ägg ströbröd
Bryt blomkålen i buketter och skär stocken i små bitar. Mät upp vatten så att den nätt och jämnt täcker blomkålen. Lägg i salt och låt koka tills den nästan blir mjuk, ca 5-10 minuter. Häll av spadet och låt kålen rinna av. Rör ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull, tillsätt resten av mjölken och fettet. Koka upp under omrörning och koka 3-4 minuter. Smaksätt med salt och peppar, ev också lite riven muskot. Lägg i den avrunna kålen och värm stuvningen. Klipp över lite persilja. Servera med morotsbiffar: Skala morötterna och skär dem på längden, 0,5-1 cm tjocka. De ska bli platta för att paneras. Förväll morötterna i saltat vatten ca 5 minuter. Låt rinna av. Doppa dem i mjöl, ägg och sist ströbröd. Stek dem i en upphettad stekpanna på båda sidorna. Mums filibabba!