mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Marinerade bondbönor

 

2 dl nykokta bondbönor
5 msk olivolja
2 msk röd vinäger
salt, vitpeppar
1 skivad rödlök, mellanstor
persilja
1-2 tomater

 

Först spritas bönorna från de stora, gröna baljorna som man inte äter. Lägg de spritade bönorna i en kastrull med kokande vatten och låt dem koka 5 minuter efter uppkoket. Låt rinna av och svalna något och kläm sedan av skalet mellan fingrarna som när man skållar mandel. Rör ihop marinaden och vänd varsamt i de varma bönorna. Ställ undan att svalna och mogna några timmar. Blanda bönor och rödlök och lägg upp på ett djupt fat, strö över klippt persilja och garnera med skivad tomat.

 

Tips: Bondbönor är också goda nykokta, avrunna och smörslungade i en het panna med finklippt gräslök, mynta eller hackad vitlök till, är en delikatess till tunna skivor kassler, skinka eller rökt fisk.


« Tillbaka  
Vecka 16, 2024

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 3040, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe