mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Kryddig squashsoppa med ris och lime

(4 port)

 

2 msk olja
4 tunt skivade vitlöksklyftor
1-2 msk milt rött chilipulver
1-2 krm mald spiskummin
1,5 liter höns- eller köttbuljong
1 squash i medelstora bitar
4 msk långkornigt ris
salt och peppar
hackade stjälkselleriblad till garnering
limeklyftor till servering

 

Värm oljan i en tjockbottnad kastrull, tillsätt vitlöken och fräs den i ca 2 minuter tills den är mjuk och börjar ta färg. Häll ner chilipulver och spiskummin och stek 1 minut på medelstark värme. Rör ner buljong, squash och ris och koka på medelstark värme i ca 10 minuter tills squashen precis har mjuknat och riset är genomkokt. Krydda med salt och peppar. Fördela soppan i skålar och garnera med stjälkselleri och servera med limeklyftor.  


« Tillbaka  
Vecka 13, 2024

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2024, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe