mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Laxsoppa

 

400-500 g laxfilé
2 morötter, skurna i tärningar
1 palsternacka, skuren i tärningar
200 g saltgurka, skurna i tärningar
2 gula lökar, hackade
2-3 msk olja
1 msk tomatpuré
4-5 svartpepparkorn
2 fiskbuljongtärningar
1 l vatten
10 gröna oliver
2 msk kapris
1 msk kaprisspad
citronskivor
dill
crème fraiche
liten purjo, tunt skivad

 

Putsa laxen och skär den i tärningar 2x2 cm. Värm oljan i en kastrull och fräs löken i 2-3 minuter. Tillsätt morötter och palsternacka. Fräs på medelstark värme i 5 minuter. Tillsätt saltgurka, tomatpuré, pepparkorn och smulade buljongtärningar. Fräs under omrörning i 2-3 minuter. Späd med hälften av vattnet, koka upp och sjud på ganska svag värme i 10 minuter. Tillsätt resten av vattnet, oliver, kapris och kaprisspad. Koka upp och tillsätt fisken. Sjud ca 5-6 minuter tills fisken är klar. Servera med citronskivor, crème fraiche och dill. Strö över den skivade purjon.


« Tillbaka  
Vecka 13, 2024

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2024, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe